Astăzi începe la Iaşi, Festivalul Muzicii Româneşti

Începe la Iaşi Festivalul Muzicii Româneşti. În perioada 10-16 mai va avea loc cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti. Se vor organiza o serie de evenimente accesibile tuturor categoriilor de audiență: de la muzica veche la cea contemporană, de la tineri compozitori la nume consacrate, de la concerte camerale la spectacol sincretic, cu momente din opere și operete.

De asemenea, vor fi omagiate personalități ale muzicii românești, în frunte cu George Enescu, de la a cărui naștere se împlinesc 140 de ani, Eduard Caudella – 180 de ani de la naștere, Viorel Munteanu, Vasile Spătărelu, Achim Stoia, ș.a.

Cu o tradiție de aproape patru decenii, Festivalul Muzicii Românești este singurul festival dedicat în întregime muzicii autohtone. Evenimentul este dedicat aniversării Universității Naționale de Arte George Enescu la 160 de ani de la înființare și centenarului Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Începe la Iaşi Festivalul Muzicii Româneşti

Timp de o săptămână, pe scenele festivalului vor urca nume cu rezonanță, precum dirijorul Radu Postăvaru, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, alături de formațiile consacrate ale Filarmonicii ieșene – Orchestra simfonică, Corul academic Gavriil Musicescu – și ale Universității Naționale de Arte George Enescu Iași. Printre momentele speciale, amintim de concertele susținute de chitaristul Costin Soare, Corala Universitas a Universității Alexandru Ioan Cuza Iași, Cvartetul
de coarde al Academiei de Muzică, Arte plastice și Teatru Chișinău, Trio Contraste al Filarmonicii de Stat Banatul Timișoara și Ansamblul AdHOC al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima din Cluj- Napoca.

Au fost alese locații diverse de către organizatori: Casa de Cultură a Studenților,Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu, sălile Eduard Caudella și Studio de Muzică de cameră Anton Diaconu ale Universității Naționale de Arte George Enescu Iași.

leave a reply