A inceput vaccinarea anti – COVID 19 si la Iasi.

Primele 260 de vaccinuri au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase in aceasta dimineata, cu ajutorul unui transport special.
De primul vaccin a beneficiat managerul unitatii sanitare, doctorul Florin Rosu. Au urmat si alte cadre medicale din Spitalul de Boli Infectioase, peste 90 la suta dintre acestea fiind decise sa-si faca vaccinul.

https://fb.watch/2E1vVx9Uv3/

„Nu pot decât să spun că sunt norocos, sunt mulțumit. Sigur, vaccinarea trebuie să fie dublată de măsurile de prevenție, care trebuie respectate în continuare.

În momentul de față știu că, într-adevăr, putem să vedem luminița de la capătul tunelului. Voi primi a doua doza peste 21 de zile. Sunt sigur că vaccinul va ajunge la timp și, totodoată, pozitivismul care mă caracterizează mă face să fiu convins că nu vor fi reacții adverse.

Astăzi vom vaccina în jur de 50 de cadre medicale dar, dacă vom avea posibilitatea, dacă timpul ne va permite vom prelungi vaccinarea astfel încât să scurtăm cât mai mult intervalul de vaccinare.

Din momentul vaccinării, în mod normal încep să apară anticorpi, dar imunitatea propriu-zisă o vom avea după cea de-a doua doză, undeva la două săptămâni. De aceea e important să purtăm în continuare masca și să respectăm măsurile de prevenție.

Este recomandat să se vaccineze și cei care au făcut deja Covid-19”, a declarat doctorul Florin Rosu.

Lasa un comentariu