Lista sancțiunilor impuse Rusiei continuă! Rușii rămân fără KFC, Pizza Hut, McDonald’s și Coca-Cola

2978754 11/23/2016 November 23, 2016. Russian President Vladimir Putin holds a meeting with Government members in the Kremlin. Alexei Druzhinin/Sputnik

Proprietarul KFC și Pizza Hut, împreună cu Mothercare, Heineken și Universal Music Group, au devenit ultimele companii care au întrerupt afacerile în Rusia ca răspuns la invazia sa din Ucraina.

Decizia vine după ce o serie de mari branduri occidentale, inclusiv McDonald’s, Starbucks, Coca-Cola și PepsiCo, au cedat presiunii opiniei publice și au suspendat operațiunile în Rusia. 

A spus că suspendă 70 de restaurante deținute de compania KFC din Rusia și finalizează un acord de suspendare a tuturor celor 50 de magazine Pizza Hut în parteneriat cu francizatul său principal.

Toate profiturile din operațiunile din Federația Rusă vor fi direcționate către scopuri umanitare. În special, Yum! Fundația Brands donează 1 milion de dolari Crucii Roșii pentru a sprijini cetățenii Ucrainei.

,,La fel ca mulți din lume, suntem șocați și întristați de evenimentele tragice din Ucraina”, a spus compania într-un comunicat.

Yum! are 1.000 de restaurante KFC în Rusia, dintre care majoritatea sunt conduse în regim de  franciză. Compania suspendase deja toate investițiile și dezvoltarea restaurantelor în Rusia.

Pizza Hut și-a deschis primul magazin rusesc la începutul anilor 1990, iar fostul lider al Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov a fost precizat într-una dintre reclamele companiei, din 1998.

Citește și Rusia fără Netflix și TikTok. Vezi lista cu toate sancțiunile impuse Rusiei

Lasa un comentariu