Creste vârsta de pensionare pentru femei. La câți ani se va ieși la pensie în România

Crește vârsta de pensionare pentru femei, anunță ministrul Muncii, Marius Budai.

În prezent, vârsta de pensionare pentru femei este de 61 de ani, iar pentru bărbați de 65 de ani. Totodată, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar stagiul complet este de 35 de ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Miercuri seara, Marius Budai a anunțat ca va creste vârsta de pensionare pentru femei. Astfel, până în 2030, vârsta de pensionare va creste treptat de la 61 de ani, la 65, pentru femei.  

Există însă excepții. Pe modelul tarilor occidentale, Ministerul Muncii are in vedere o lege care prevede că femeile care au avut mai mulți copii să poată ieși mai devreme la pensie.

„Este un lucru asumat prin PNRR. Vârsta de pensionare la femei creste oricum in baza legii actuale 263 si va ajunge la 63 de ani, după care va urma o etapa unde va fi egalizare la 65 de ani, dar nu dintr-o data. Se va întampla etapizat, deci probabil va fi undeva prin 2030”, a mai precizat ministrul Muncii, Marius Budai la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Sursa: acasa.ro

În cât timp crezi că poți să câștigi 20.000 euro?

Poate credeai că banii se fac greu. Uneori e adevărat. Dar doar pentru anumite joburi. Atunci când ai un salariu obișnuit, de 1.500-2.000 lei pe lună, ținta asta rămâne un vis. Fiindcă abia reușești să te descurci. Soluția? Schimbă jobul!

Partea bună e că jobul ăsta deja există. Angajează-te în videochat Iași la cel mai mare studio și ai șansa asta. Multe alde modele deja fac banii ăștia. În mod constant, fără să luăm în calcul norocul.

Crezi că au ceva special? Da, au: ambiție, energie, dorință de a face ceva bun cu viața lor. Asta le face diferite de alte persoane care se mulțumesc cu ce au. Și doar se amăgesc cu gândul că vor câștiga la loto într-o bună zi.

Și tu poți să faci mulți bani

Norocul funcționează însă extrem de rar. Ce merge 100% e motivația, programul organizat, imaginația. Chiar dacă ești mai puțin obișnuită cu lucrurile astea, se pot învăța. Mai ales că la un studio mare ești mereu ajutată de o echipă extinsă de trainere.

Lasa un comentariu