Chiar dacă se consideră printre cei mai săraci, moldovenii se situează în topul celor mai darnici nuntași din lume. Germanii și americanii – la coada clasamentului

Germanii, urmaţi îndeaproape de americani, se numără printre cei mai zgârciţi nuntaşi. Sunt datele unui studiu realizat de compania britanică Revolut, în mare parte bazat pe datele furnizate de Eurostat şi Statistică. La elaborarea topului s-a ținut cont de banii, pe care cetățenii diferitor țări îi pun pe masă, la nuntă. 

Potrivit studiului, campioni la darul de nuntă sunt românii, italienii și japonezii.

Cele mai mici valori ale darului de nuntă se atestă în Germania și țările nordice. Regulile nescrise ale darului de nuntă recomandă între 30 și 70 euro pentru persoanele care nu fac parte din cercul de apropiați ai mirilor. Prietenii, membrii familiei, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă cel puțin 100 euro.

La nunțile din Statele Unite ale Americii, invitații oferă în medie 99 dolari (aproximativ 95 euro) dacă sunt din grupul de apropiați. Familia și rudele dau cel puțin 125 dolari (aproximativ 118 euro).

Polonezii, irlandezii, letonienii și spaniolii oferă cel puțin 50 euro de persoană, pentru a acoperi meniul de la masa festivă. Totuși, sumele ar putea să varieze între 100 – 200 euro/persoană, în funcție de relația cu mirii sau de cât de înstăriți sunt înstăriți sunt invitații.

În Portugalia, darul variază foarte mult, dar cu siguranță începe de la cel puțin 125 euro de persoană și regula este ca la presupusul cost al meniului și distracțiilor din timpul petrecerii să se adauge cel puțin 25%, reprezentând câștigul efectiv al tinerilor căsătoriți.

Citește mai departe AICI.

Lasa un comentariu