Licitație la Aeroportul Internațional Iași pentru modernizarea căii de rulare actuale

Aeroportul Internațional Iași a lansat o nouă procedură de licitație legată de modernizarea căii de rulare actuale.

Astfel, a fost demarată o licitație legată de achiziția unor echipamente aeroportuare, printre care lămpi balizaj, mâneci de vânt, becuri pentru balizaj aeroportuar, cabluri, conectori etc. Valoarea procedurii este de aproximativ 135.000 de lei. Deschiderea ofertelor va avea loc pe 15 ianuarie, valabilitatea acestora fiind de trei luni. Durata contractului stabilită de autoritatea contractantă este de patru luni.

„Se va achiziționa echipament aeroportuar- lămpi balizaj, mâneci de vânt, becuri pentru balizaj aeroportuar, cabluri, conectori, secțiuni frangibile, conform caracteristicilor din caietul de sarcini atașat. Se va achiziționa un filtru translucid, Front glass, 6 bucăți, Filtru roșu- două bucăți, filtru verde- două bucăți. Se va mai achiziționa reflector aluminiu- 15 bucăți, conector lampă încastrată, 6 bucăți, conector lampă supraterană, 10 bucăți (…)”, se arată în caietul de sarcini.

Aeroportul Internațional Iași a primit recent aviz pozitiv de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea unui proiect major. Este vorba despre extinderea platformei de parcare a aeronavelor, proiect care ar urma să fie finanțat prin fonduri europene și fonduri proprii, scrie realitateadeiasi.net.

În 10 ianuarie, se va semna contractul de finanțare pentru extinderea platformei. Este o lucrare care are ca punct maxim 60 de milioane de lei. Din aceștia, costurile eligibile ajung la 50 de milioane de lei, iar aerogara va fi finanțată cu 25 de milioane de lei din fonduri europene. De asemenea, într-o primă etapă va trebui finalizată până în luna mai pentru asigurarea acecesului către hangarul Aerostar. Construcția hangarului este aproape gata. Acesta va deservi mentenanța pentru avioanele care vor ateriza și decola de pe Aeroportul Iași.

Lasa un comentariu