Liceul „Virgil Madgearu” din Iaşi a inaugurat o nouă clasă în sistem de învăţământ dual

Învăţământul dual începe să se dezvolte şi la Iaşi. La un liceu din oraş, elevii învaţă să lucreze în comerţ şi vor avea un loc de muncă asigurat la finalul studiilor.

Liceul „Virgil Madgearu” din Iaşi a inaugurat ieri o nouă clasă în sistem de învăţământ dual pentru specializarea „Comerciant vânzător”. Programul a început anul trecut, iar acum include 31 de elevi, scrie radioiasi.ro. 

Directorul adjunct, Adriana Mariniuc: Fiecare elev primeşte o bursă suplimentară de 200 de lei – per total, 400 de lei pe lună. Au posibilitatea să câştige experienţă în mod real în firmele unde aceştia se vor angaja.

Chiar dacă nu este simplu să meargă şi la şcoală şi să facă şi practică, elevii se declară mulţumiţi.

Elev: Te ajută pentru un viitor mai bun, un viitor asigurat. Certificatul este recunoscut în toată Europa.

Clasele de învăţământ dual pentru specializarea „Comerciant vânzător” fac parte din proiectul naţional „Şcoală de carte şi meserii”, derulat sub coordonarea Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, care a fost reprezentată la Iaşi de Oana Năstase.

Oana Năstase: Noi susţinem companiile şi interesele firmelor germane din România şi atunci am venit ca o nevoie a acestor firme. De ce? Pentru că este nevoie de forţă de muncă calificată.
Reporter: Sistemul de învăţământ dual este sprijinit şi de autorităţile locale ieşene, care şi-au propus ca, de la an la an, numărul elevilor care învaţă astfel o meserie să se dubleze.

Lasa un comentariu