Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a donat alimente centrelor pentru copii instituţionalizaţi

Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a desfăşurat, în cadrul Săptămânii Legumelor şi Fructelor Donate, o amplă acţiune de colectare (18-21.11.2019), coordonată de Comisia SNAC (Sistemul Naţional de Acţiune Comunitară) de la nivelul şcolii.

În derularea acestei activităţi s-au implicat toţi elevii liceului ieşean, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, prin donaţii de fructe, legume şi alte produse alimentare.

Pe data de 21 noiembrie 2019 elevii au amenajat standuri cu produsele colectate şi au creat sloganuri atractive, cu un impact pozitiv asupra celor prezenţi: copii, părinţi, cadre didactice.

Acţiunea a fost organizată în parteneriat cu Parohia Sfinţii Voievozi Roşca (preot Ciprian Ciuntu) şi Biserica Maternităţii „Cuza-Vodă” Iaşi (preot Dan Damaschin), alimentele donate de elevii Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” fiind destinate centrelor pentru copii instituţionalizaţi, persoanelor vârstnice care locuiesc singure şi familiilor defavorizate.

Implicarea părinţilor în desfăşurarea acestei activităţi, participarea comunităţii locale, alături de elevii şcolii, susţinuţi de conducerea unităţii de învăţământ şi de cadrele didactice, reflectă rolul esenţial al parteneriatului şcoală-familie-comunitate în conştientizarea importanţei solidarităţii în viaţa socială, a altruismului şi a spiritului de cetăţean activ.

Lasa un comentariu