Liceul Agricol din Miroslava se închide pentru două săptămâni din cauza COVID

Încă o unitate de învăţământ din judeţ va trece în scenariul roşu din cuza îmbolnăvirii unui cadru didactic care a fost implicat în mai multe activităţi ale şcolii, iar o clasă de la o grădiniţă din Municipiul Iaşi va suspenda activităţile „faţă în faţă“ timp de 14 zile.

Astfel, săptămâna aceasta, trei unităţi de învăţământ au fost nevoite să îşi închidă porţile pentru elevi, cursurile mutându-se în mediul online. Totodată, numărul de clase din scenariul roşu a ajuns, de luni şi până vineri, la 18, notează ziaruldeiasi.ro.

În ceea ce priveşte noile unităţi de învăţământ în care au fost descoperite cazuri de Covid-19, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu“ din Miroslava îşi va întrerupe cursurile „faţă în faţă“ după ce un cadru didactic care a participat la mai multe activităţi de la nivelul şcolii a fost diagnosticat pozitiv. Aceasta este cea dea treia unitate de învăţământ închisă săptămâna aceasta, alăturându-se Şcolii Gimnaziale „Ion Simionescu“ din Iaşi şi Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani.

Cea de-a 18-a clasă care va trece în scenariul roşu săptămâna aceasta este de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Iaşi, structura Grădiniţa cu Program Normal nr. 26 Iaşi, unde un cadru didactic a fost diagnosticat pozitiv. Astfel, Grupa mare B de la această unitate şcolară va rămâne acasă pentru 14 zile.

La fel ca în zilele anterioare, Direcţia de Sănătate Publică a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

În cursul zilei de ieri, Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“ din Iaşi a solicitat revenirea la cursurile faţă în faţă pentru clasa a IV-a B, unde luni fusese identificat un caz de îmbolnăvire.

Ce cazuri au fost identificate săptămâna aceasta

Luni, la nivelul judeţului, a fost dispusă trecerea în scenariul roşu a Şcolii Gimnaziale „Ion Simionescu“ din Municipiul Iaşi, iar la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ au fost întrerupte cursurile „faţă în faţă“ la câte o clasă.

Marţi s-a decis învăţarea exclusiv în mediul online la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani şi la câte o clasă de la Şcoala Gimnazială din Grajduri, structura Şcoala Primară Valea Satului, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ din Iaşi şi de la Şcoala Gimnazială „Seven Hills International School“ Iaşi.

Miercuri s-a decis întreruperea cursurilor „faţă în faţă“ la o clasă de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi la două clase de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu“ din Tomeşti, iar joi au fost întrerupte cursurile la o clasă de la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă“ Iaşi, de la două clase care învaţă simultan la Şcoala Profesională Lespezi şi la o clasă de la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce“ Iaşi.

Lasa un comentariu