LEIER | BRIKSTON– sponsor al Casei Ronald McDonald Iași

LEIER | BRIKSTON se implică în proiectul Casei Roland McDonald Iasi, construind fapte bune, caramidă cu caramidă. Compania se alătură Fundației pentru Copii Ronald McDonald în calitate de sponsor pentru construcția Casei Ronald McDonald cu nr. 3, la Iași, în curtea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria. Acest proiect unic în zona Moldovei va oferi anual cazare pentru 1.000 de părinți din toată regiunea, pe durata spitalizării copiilor lor.

„Pentru Leier, familia este una dintre valorile ce stă la baza culturii organizaționale, managementul Grupului fiind în prezent realizat de trei generații ale aceleiași familii. Proiectul construcției Casei Roland McDonald în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași ne face să solidarizăm cu importanța prezenței fizice a părinților alături de copiii ce au nevoie de căldura și protecția familiei atunci când situația medicală impune spitalizarea pentru mai multe zile.

Leier | Brikston se implică activ în suportul comunității prin susținerea proiectelor sociale, educaționale, medicale sau sportive. Suntem de-a dreptul onorați să contribuim la dezvoltarea comunității ieșene și regionale, prin implicarea într-un proiect ce face parte intr-un amplu plan de dezvoltare a sistemului medical și alinierea acestuia la standardele europene. Suntem convinși că suportul acordat familiilor care vor beneficia de serviciile proiectului, precum și suportul pentru îmbunătățirea actului medical atestă angajamentul nostru asupra generațiilor ce ne urmează și este un exemplu în puterea de schimbare a unei comunități.a declarat Adrian MINZAT, Director General Leier | Brikston.

Casa Ronald McDonald Iași va avea 19 camere, un loc comun de joacă, bucătărie, living și alte spații în care familiile vor putea socializa, se vor putea conecta, vor beneficia de suport și consiliere. În Casă părinții se vor putea odihni, vor primi o masă caldă, vor putea găti pentru ei și pentru copii, alături de ceilalți copii sau de alte rude. Aici vor avea parte de un întreg sistem de sprijin atât în ceilalți părinți, cât și în echipa Casei.

Casele Ronald McDonald din București și Timișoara au fost adevărate case departe de casă pentru aproape 21.000 de părinți și copii. Casa Ronald McDonald din București a fost inaugurată în 16 noiembrie 2003, în curtea spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală. În cele 16 camere ale sale, peste 11.100 de părinți și copii veniți din toate colțurile țării la tratament au găsit sprijin și alinare. Fundația a finalizat anul trecut proiectul de remodelare completă și extindere a Casei din Timișoara, care are acum capacitatea de a oferi anual peste 5.000 de nopți de cazare gratuită familiilor vulnerabile.

„Anul 2021 continuă firesc să ateste faptul că solidaritatea este baza sănătoasă pentru construirea proiectelor sustenabile. Continuăm să încheiem parteneriate strategice care să susțină activitatea celor două Case Ronald McDonald de la București și Timișoara, dar și construirea Casei cu nr. 3 la Iași. Mulțumim companiei LEIER | BRIKSTON din Iași și echipei sale generoase care a înțeles impactul pe care acest proiect îl va avea pentru întreaga regiune a Moldovei și a decis să pună umărul la construirea lui, construind, în același timp, tradiția faptelor bune în comunitatea ieșeană. Invităm în continuare companiile locale și regionale să se alăture efortului nostru pentru a reuși să finalizăm cu succes un proiect al cărui scop este de a ține familiile din toată Moldova împreună.”, a declarat Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Parteneriatul cu LEIER | BRIKSTON este un pas important pentru clădirea unei comunități solidare, capabile să ofere sprijin și să poată construi un bine comun. Printre obiectivele acestui parteneriat se regăsesc creșterea accesului la servicii de sănătate pentru copiii care necesită internări și tratamente de lungă durată și asigurarea unei case departe de casă pentru familiile lor, astfel încât părinții să poată rămâne alături de copii atunci când aceștia au cea mai mare nevoie de ei. Nu în ultimul rând, proiectul vizează dezvoltarea competențelor sociale în comunitate, creșterea implicării sociale și a spiritului civic.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald este prezentă în România de 23 de ani și are ca principală activitate susținerea Caselor Ronald McDonald, în care au fost cazați aproape 21.000 de părinți pe durata spitalizării copiilor. În lunile aprilie și mai 2020, când întreaga țară se afla sub restricții din motive sanitare, cele două Case au oferit cazare gratuită pentru personalul medical activ din spitalele de copii Grigore Alexandrescu din București și Louis Țurcanu din Timișoara.

Despre LEIER | BRIKSTON

LEIER | BRIKSTON este o companie ieșeană ce face parte din Grupul Leier, unul dintre principalii jucatori ai pieței materialelor de construcții de la nivel internațional. Prezent în 7 state europene, Leier își desfășoară activitatea în industria producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor, în industria imobiliară și a confecțiilor metalice.

Pe piața din România, compania și-a început activitatea în anul 2005, prin deschiderea unei fabrici ce produce prefabricate de beton la Unirea (jud. Alba). Grupul Leier a achiziționat în 2018 compania Brikston Construction Solutions S.A., producător de cărămizi și blocuri ceramice din Iași. La finalul anului 2020 s-a realizat a doua achiziție a unei fabrici, un important producător de cărămizi și blocuri ceramice din Sighișoara, ce deține singura linie de producție a țiglei ceramice din România. În prezent, Leier parcurge o etapă de expansiune: inaugurarea unei noi fabrici de produse din beton la Câțcău (jud. Cluj), construcția unui nou punct de lucru pentru realizarea unei fabrici de pavaj la Șimand (jud. Arad) și investiția într-o secție nouă de producție a prefabricatelor de beton la Iași.

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două Case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc gratuit familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 20.000 de părinți și copii au fost primiți în aceste „Case departe de casă”.
De asemenea, începând cu anul 2017 Fundația este coordonată de un Consiliu Director, din care fac parte:
Dna. Amalia Nastase, Founder & CEO Amalia Năstase Communications
Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania
Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă
Dl. Valentin Truță, General Counsel Hili Ventures
Dl. Martin Xuereb, Președinte Ronald McDonald House Charities Malta

Lasa un comentariu