La Infecţioase este plin! La „Sf. Spiridon“ s-au mai instalat două corturi

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, în judeţul Iaşi au fost confirmate 1.220 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu 16 cazuri în plus faţă de ziua precedentă. De asemenea, şase ieşeni au fost externaţi, iar unul a decedat.

Potrivit legislaţiei în vigoare privind carantinarea, şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis până acum trei decizii de internare, majoritatea celor care ceruseră externarea sau refuzaseră internarea alegând ulterior să se interneze benevol în spital.

De asemenea, pentru alte 134 de persoane s-au emis decizii pentru izolare la domiciliu. La Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, mai puţin de 10 persoane internate şi depistate cu infecţia cu noul coronavirus au cerut să fie externate. Nu toate au fost din judeţul Iaşi, notează ziaruldeiasi.ro.

Potrivit managerului spitalului, Carmen Dorobăţ, ultimele focare apărute atât în municipiu, cât şi în judeţ au adus din nou unitatea medicală la pragul maxim de ocupare.

„La Compartimentul de Terapie Intensivă, unde în ultimele 24 de ore am avut din nefericire două decese, mai avem două locuri libere. Şase locuri libere mai avem la saloanele de confirmaţi, iar la garda de dimineaţă nu era niciun pat liber la suspecţi”, a subliniat Carmen Dorobăţ.

Şi la Unitatea de primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“, au fost depistaţi până ieri după-amiază nouă pacienţi infectaţi cu SARS COV2. În acelaşi timp, la UPU a Spitalului „Sfântul Spiridon“, situaţia atât a medicilor, cât şi a pacienţilor este foarte dificilă.

Reprezentanţii spitalului au declarat că este un număr foarte mare de pacienţi care se prezintă în urgenţă. Dat fiind numărul mare de cazuri de COVID 19 depistate de la o zi la alta, au mai fost asamblate încă două corturi pentru pacienţii aflaţi în aşteptare.

„Lucrăm la foc continuu. Numărul urgenţelor creşte. În acelaşi timp, sunt mulţi pacienţi care se confirmă a fi pozitivi la testare. A fost nevoie să mai montăm încă două corturi. Şi este foarte greu pentru că şi temperatura de afară este mare, de aceea cred că orice sponsorizare de apă pentru medici şi pentru pacienţi este binevenită“, a spus Diana Cimpoeşu, coordonator UPU a Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Lasa un comentariu