La Iași ar putea fi introdusă măsura obligativitații purtării măștii și în spațiile deschise

Din cauza numărului mare de cazuri noi de COVID, primarul Iașiului, se gândește să oblige cetățenii să poarte mască și în spațiile deschise.

“Nu este trendul descendent pe care ni l-am dorit. Se menține un platou la peste 1000. Din nefericire formele care se prezintă sunt forme medii și grave, daca sunt mulți la ATI avem și tragedii cu decese. La Iași nu mai avem locuri la ATI, la boli infecțioase nu mai sunt locuri, ne vom ajuta cu compartimentul special amenajat la Spitalul de neurochirurgie”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul spitalului de Boli Infecțioase.

Din această cauză, primarul municipiului Iași ia în calcul o serie de măsuri drastice, precum purtarea măștii de protecție permanent, chiar și în spațiile deschise, scrie realitateadeiasi.net.

“Mă refer în special la piețe, am făcut studii, am făcut anchete epidemiologice pe persoane confirmate COVID. Și multe din aceste anchete au dus către piețe, transport public, aglomerațiile de pe terase. Măsurile vizează doar aceste zone de risc”, a declarat primarul Mihai Chirică.

Edilul a mai precizat că măsura ar putea fi introdusă timp de două săptămâni.

Lasa un comentariu