Klaus Iohannis participă la ședința de guvern din această seară

Președintele Klaus Iohannis participă, joi, de la ora 19:00, la ședința de Guvern, informează Administrația Prezidențială, relatează digi24.ro

Surse guvernamentale susțin că președintele participă la ședință pentru a marca un an de guvernare liberală, însă în cadrul ședinței urmează să fie adoptate mai multe măsuri pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. 

La acestă oră are loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență unde sunt discutate noi restricții. 

La ultima ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a avut loc luni, autoritățile au decis ca mască de protecție să fie obligatorie în tot județul, dacă rata de incidență este mai mare de 1,5 la mia de locuitori (față de 3/mie, varianta inițială). 

Propunerea ar putea fi însă modificată, susțin surse guvernamentale, fiind luată în calcul obligativitatea purtării măștii în toată țara, indiferent de rata de incidență.

De asemenea, aceleași surse susțin că autoritățile iau în calcul interzicerea deplasărilor pe timpul nopții, cel mai probabil în intervalul 22:00-6:00. Măsura ar putea fi aplicată doar în localitățile cu o rata mare a infecțiilor, însă se discută și posibilitatea de a fi introdusă la nivel național.

Măsurile care vor fi propuse în ședința CNSU vor fi mai apoi aprobate în ședința de guvern de la ora 19:00. 

Lasa un comentariu