Klaus Iohannis merge la Kiev alături Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi

Cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi prim-ministrul italian Mario Draghi, toți trei în drum spre Kiev cu trenul. Foto: Michael A. Horowitz/twitter

Președintele Klaus Iohannis ajunge astăzi la Kiev, într-o vizită comună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholtz și premierul italian Mario Draghi.

Șeful statului se va afla în Capitala Ucrainei după ora 11.00, potrivit surselor digi24.ro.

Informația privind vizita lui Iohannis la Kiev a fost publicată la începutul acestei săptămâni de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko, pe Twitter. Nu a fost confirmată până acum de autoritățile române din motive de securitate.

Macron și Iohannis – ultimele declarații despre Ucraina

Vizita are loc cu o zi înainte ca executivul UE să facă o recomandare cu privire la statutul candidaturii Ucrainei la UE, perspectivă faţă de care cele trei ţări au fost reţinute, relatează Agerpres. În schimb, Romania s-a pronunțat în favoarea aderării la UE atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova.

Miercuri, în România, Macron a spus că este timpul ca Europa să reasigure Ucraina cu privire la ambiţiile sale europene.

„Suntem într-un moment în care trebuie să trimitem semnale politice clare, noi europenii, către Ucraina şi poporul ei, când acesta rezistă eroic”, a spus preşedintele francez, fără a oferi detalii.

De altfel, în timpul vizitei în România, Macron a discutat cu Iohannis despre situația din Ucraina.

„Am prezentat măsurile luate de România pentru refugiații ucraineni care vin în România, precum și sprijinul pe care îl acordăm Ucrainei, inclusiv prin hub-ul de la Suceava, pe care și Franța l-a utilizat în „mod intensiv”, a spus Iohannis.

Sursa: Digi24

Lasa un comentariu