Klaus Iohannis la negocierile de la Consiliul European: „Pentru România negocierile s-au mișcat rezonabil”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după două zile de negocieri la Bruxelles, că nu s-a ajuns la nicio concluzie, până acum, și că urmează noi negocieri, în plen, între liderii din UE. Șeful statului a spus că negocierile pentru țara noastră au fost „rezonabile”, potrivit libertatea.ro

Președintele a precizat că totul depinde de sumele pe care le vor accepta și alte state, dar și de condițiile pentru acordarea lor. „Vestea bună este că toată lumea își dorește să ajungem la un acord, dar mai este mult de negociat. Nu s-a ajuns la un acord. Se discută despre proporția între granturi și împrumuturi și suma totală se discută. Se vorbește despre condițiile de acordare. Unii doresc un control strict, alții condiții mai lejere”, a spus șeful statului.

Iohannis a reamintit că, pentru acordarea acestor fonduri se solicită o legătură strânsă cu aplicarea statul de drept, iar pentru România, statul de drept nu este o problemă, pentru că s-a rezolvat prin referendumul de anul trecut și prin schimbarea de regim politic. Șeful statului a mai declarat că pentru România, lucrurile s-au mișcat rezonabil, până acum dar, „până nu s-a negociat tot, nu s-a negociat nimic”.

„Sunt moderat optimist. Vedem dacă ajungem la un acord sau trebuie să revenim peste câteva săptămâni. ”, a declarat Klaus Iohannis. „Sunt moderat optimist, avem încă o șansă și cred că astăzi este ziua decisivă, când ne vom da seama dacă putem acum, în această sesiune, să ajungem la un acord sau dacă trebuie să revenim peste câteva săptămâni pentru a relua aceste înțelegeri”, a declarat președintele țării.

Lasa un comentariu