Klaus Iohannis a refuzat referendumul propus de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seara, la Cotroceni, că toţi cei responsabili de tragedia de la Caracal vor trebui aspru sancţionaţi, de la Interne, STS, de la toate instituţiile. Preşedintele a precizat că respinge abordarea politicianistă a Guvernului, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva e autorul moral al tragediei.

„Instituții ale statului român nu au reușit de această dată să își facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viață. Este o realitate sumbră care, din nefericire, nu mai poate fi schimbată. Cei responsabili vor trebui aspru sancționați. De la Interne, de la STS, din toate instituțiile care vor fi găsite vinovate de aceste tragedii. Dar pedepsele, oricât de severe și bine meritate ar fi, nu aduc viețile pierdute înapoi. Ce este însă obligatoriu să facem este să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Le cer să uite de referendumuri absurde și să-și asume răspunderea”, a declarat Klaus Iohannis. Președintele îi va cere în CSAT ministrului justiției să analizeze de urgență modificări ale legislației penale, apreciind că există soluții pentru prevenirea altor tragedii de acest gen. „Legislația penală trebuie modificată în interesul apărării drepturilor fundamentale, și nu al apărării infractorilor”, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, în acest context, Guvernului PSD-ALDE să anuleze modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani.

„Dacă PSD-ALDE nu va face aceste modificări, vă promit că voi strânge o nouă majoritate după alegeri” care să se ocupe de funcționarea statului de drept, a spus președintele.

Lasa un comentariu