Jumătate dintre firmele ieşene încalcă legislaţia anti-Covid

Mai multe instituţii judeţene au participat săptămâna trecută la o amplă acţiune de verificare a societăţilor comerciale. Obiectul controalelor a fost respectarea mădurilor de prevenire a răspândirii infecţiei cu Sars-CoV 2, acesteaa având loc în în special în zonele aglomerate, mai exact centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

„La activităţile desfăşurate în cele 5 zile au participat peste 1.400 de politişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică şi Autoritatea Naţională pentru Protectia Consumatorului”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Aceştia au mai arătat că au fost verificate peste 700 de societăţi comerciale, iar pentru abaterile constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 278 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ de 58.000 de lei, notează ziaruldeiasi.ro.

Lasa un comentariu