Judecătorii şi grefierii şi-au suspendat parţial activitatea

Tribunalul Iaşi şi Curtea de Apel Iaşi, instanţele unde lucrează cei mai mulţi judecători ce se apropie de pensionare, au, de ieri, program de vară.

Judecătorii celor două instituţii au anunţat că îşi suspendă activitatea şi că vor soluţiona doar cauzele urgente. Magistraţii protestează astfel faţă de intenţia guvernanţilor de a anula pensia de serviciu, şi care are o valoare medie de 18.000 de lei, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Apreciem că este o măsură care contravine tuturor reglementărilor europene şi internaţionale, conform cărora această pensie de serviciu alături de salariu şi de inamovibilitate constituie o compensaţie corectă în raport de limitările pe care le avem, incompatibilităţi, pentru riscul profesiei şi pentru importanţa activităţii pe care o avem, din perspectiva responsabilităţii funcţiei pe care o avem“, a declarat Diana Micu Cheptene, preşedintele Curţii de Apel Iaşi.

Aceasta a mai precizat că, în afară de cauzele urgente, toate celelalte dosare vor fi amânate.

Colegii de la Judecătoria Iaşi au anunţat şi ei că nu sunt de acord cu intenţia de abrogare a pensiilor speciale, însă aceştia nu şi-au suspendat, încă, activitatea.

La protest participă şi grefierii, care se află şi ei în situaţia de a-şi pierde pensiile de serviciu.

Lasa un comentariu