Jaf la carmangerie: pensionară jefuită de cei de care i se făcuse milă

O pensionară a fost jefuită în faţa propriului apartament, după ce i s-a făcut milă de doi puşti. Incidentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, când victima a fost văzută de cei doi pe când mergea la o carmangerie din Dacia. Observând că femeia este în vârstă şi are la ea o geantă şi o sacoşă, băieţii s-au gândit să profite de ocazie pentru a o jefui. 

Au intrat după ea în carmangerie, pentru a vedea dacă are bani la dânsa, apoi au urmărit-o până la blocul unde locuieşte. Au urcat cu ea în lift, coborând odată cu aceasta la etajul 6. Din nefericire, victimei nu i s-a părut nimic suspect, aşa că nu a profitat de faptul că la ieşirea din lift s-a întâlnit cu un vecin, căruia i-ar fi putut cere să o însoţească. Rămaşi singuri cu bătrâna, cei doi băieţi i-au cerut câte un leu, pentru a o determina să deschidă geanta, scrie ziaruldeiasi.ro.

Femeia le-a dat banii ceruţi, dar după ce a descuiat uşa apartamentului unul dintre copii s-a întors, spunându-i că i-a dat o bancnotă fără valoare. Apoi, a împins-o şi i-a smuls geanta din mână.

Tâlharii aveau să fie dezamăgiţi: în poşetă femeia avea doar cartea de identitate, legitimaţia de călătorie CTP, cupoane de pensie, carduri de la farmacii, iconiţe şi o copie a certificatului de deces al soţului. În portofel se aflau doar 30 de lei. Cei doi au împărţit banii, aruncând geanta în curtea bisericii evanghelice „La Răscruce” de pe şoseaua Naţională.

Tâlharii au fost prinşi după câteva zile, după analizarea imaginilor surprinse de camerele video din zonă. Poşeta a putut fi recuperată. Unul dintre tâlhari, în vârstă de 16 ani, a fost condamnat la internarea într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 3 ani şi şase luni. Celălalt, în vârstă de doar 12 ani, a putut fi doar mustrat. Sentinţa nu este definitivă, părinţii celui mai în vârstă declarând apel. Pronunţarea va fi dată peste două săptămâni. 

Lasa un comentariu