Ivermectina ar putea fi introdusă în tratamentul pacienţilor cu COVID în cadrul unui studiu clinic

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, Ivermectina ar putea fi introdusă în tratamentul pacienţilor cu COVID în cadrul unui studiu clinic.

Medicii infecţionişti spun că medicamentul utilizat, în principal, în medicina veterinară se foloseşte deja împotriva coronavirusului în Statele Unite şi în Franţa.

Studiile clinice în care va fi analizată utilizarea Ivermectinei în infecţia cu coronavirus ar urma să fie realizată în centrele universitare din ţară, iar Iaşul este unul dintre ele, scrie radioiasi.ro.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu: Momentul în care se vor face studii, voluntarii vor trebui să semneze un acord informat, va fi verificat medicamentul. Ulterior, dacă va primi şi aprobarea Autorităţii Naţionale a Medicamentului poate fi folosit şi în scop uman.

Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ spune că orice variantă terapeutică nouă trebuie luată în calcul, iar în cazul Ivermectinei, informaţiile existente în prezent dau motive de optimism.

Carmen Dorobăţ: Acţionează această Ivermectină la nivelul receptorilor specifici pentru acest virus, nu numai că intervine în ceea ce priveşte dinamica virală, în sensul diminuării ei, dar are, în acelaşi timp, şi rol antifibrotic. Categoric, pentru a o putea folosi cu discernământ şi să fim siguri în momentul în care o administrăm că nu avem niciun fel de problemă, trebuie urmaţi toţi aceşti paşi legali.

Un avantaj în cazul Ivermectinei este şi preţul foarte avantajos în raport cu alte medicamente folosite în prezent în cazuri infecţiei cu coronavirus.

Lasa un comentariu