Italia. S-au redeschis graniţele, iar turiştii nu o să mai fie plasaţi în carantină: „Nu trataţi Italia ca o lepră”

Italia şi-a redeschis graniţele şi a pus capăt restricţiilor de călătorie între regiuni, sperând să încurajeze turiştii să vină în ţară pentru a-şi petrece vacanţa de vară, anunţă BBC.

Italia a fost prima ţară din Europa lovită puternic de noul coronavirus devenind primul focar de infecţie de COVID-19. Peste 33.000 de decese s-au înregistrat în Italia, conform datelor furnizate de worldometers, relatează Mediafax.ro

Conform Euronews, pe lângă redeschiderea frontierelor pentru călătorii europeni, Italia a ridicat restricţiile de circulaţie între regiuni, iar localnicii şi turiştii nu vor mai fi plasaţi în carantină. De asemena, statul peninsular se confruntă în prezent cu cea mai gravă recesiune după cel de-al Doilea Război Mondial şi speră se salveze industria turistică ce va duce la o redresare economică. Se preconizează că zborurile internaţionale vor fi reluate doar în trei oraşe majore: Milano, Roma şi Napoli. „Nu trataţi Italia ca o lepră”, a spus Luigi Di Maio, Ministrul de externe din Italia, care a precizat că Italia este un loc sigur de vizitat pentru turişti. De asemenea, acesta a anunţat că va merge în Germania, Slovenia şi Grecia în acest weekend pentru a le demonstra că ţara sa este un loc sigur de vizitat şi că aşteaptă câţi mai mulţi turişti în această vară.

Lasa un comentariu