Istoricul ieşean Liviu Brătescu, secretar de stat în Ministerul Culturii

Istoricul ieșean Liviu Brătescu, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, a fost numit de prim-ministrul Ludovic Orban secretar de stat în Ministerul Culturii.

În vârstă de 45 de ani, Brătescu este doctor în istorie, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie „A.D.Xenopol”, care ţine de Academia Română, potrivit CV-ului publicat online.

Între anii 2010 şi 2015, Brătescu a fost director al Ateneului Tătăraşi din Iaşi, iar înainte de asta, timp de trei ani, din 2002, a fost asistent la secţia de Jurnalism din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.

A făcut stagii de cercetare şi documentare la Viena şi Mainz, a publicat patru cărţi pe teme istorice şi politice, peste 50 de studii şi articole ştiinţifice, şi a coordonat cinci volume din aceeaşi arie.Pentru lucrarea „I.C. Brătianu şi politica externă a României (1866-1888)”, a primit Premiul „Mihail Kogălniceanu” din partea Academiei Române, în 2015.

I-a fost acordată Medalia de bronz pentru lucrarea „Monarhia în România, o evaluare: politică, memorie şi patrimoniu”, la Salonul Euroinvent 2013 de la Iaşi. Pentru o analiză asupra anului politic 1997, a fost recompensat cu premiul al treilea al Revistei 22.

Brătescu a participat la conferinţe naţionale şi internaţionale şi la mai multe proiecte de cercetare. Liviu Brătescu este primul secretar de stat numit la Ministerul Culturii după instalarea lui Bogdan Gheorghiu în funcţia de ministru. Irina Sanda Marin Cajal este singura, potrivit site-ului instituţiei, care şi-a păstrat postul de conducere – subsecretar de stat.

Lasa un comentariu