Ionuț Stroe taie din elanul celor care vor să reia Liga 1 cât mai repede: ”Nu e momentul oportun”

Ministrul Tineretului şi SportuluiIonuţ Stroe, a afirmat, marţi, că înţelege nerăbdarea celor implicaţi în activitatea sportivă din România pentru reluarea competiţiilor, dar a precizat că nu este momentul oportun pentru acest lucru.

Stroe spune că este nevoie de un cadru legal bine definit, în care să fie descrise fazele de începere a pregătirilor şi competiţiilor, potrivit digisport.ro

Ionuț Stroe: ”Nu e momentul oportun”

Tuturor ne e greu, înţeleg nerăbdarea unora pentru reluarea competiţiilor sportive, dar trebuie să fim cumpătaţi, trebuie să avem răbdare şi să acţionăm cu prudenţă. Să nu aveţi cumva impresia că sportul este un domeniu aparte, că este cumva ferit de această pandemie a coronavirusului.

Toate aceste competiţii pe care noi ni le dorim reluate, dar nu este momentul oportun, vă spun sincer, noi lucrăm la acest scenariu, care să descrie şi faza de pregătire şi faza de competiţii, nu pot începe fără un cadru legal bine definit„, a declarat Stroe.

Liga 1 s-ar putea relua pe 13 iunie

În acest moment toate competiţiile sportive din România sunt suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, ministrul Stroe fiind adeptul repornirii treptate a activităţii sportive, idee lansată şi la reuniunea miniştrilor de sport din ţările Uniunii Europene de săptămâna trecută.

Lasa un comentariu