Ionuț Stroe, mesaj pentru Liga 1: ”Pare că sportul se transformă într-un focar!” Soluția radicală propusă de ministru

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe (40 de ani), s-a declarat îngrijorat de situația de la Dinamo, unde șase jucători au ieșit pozitivi la testele pentru coronavirus, relatează digisport.ro

”Nu poate fi vorba de o zi bună. Situația nu e plăcută, e chiar îngrijorătoare. Descoperirea acestor cazuri aduce îngrijorare în ceea ce privește practicarea sportului. Pare că sportul se transformă într-un focar, ceea ce nu ne dorim.

Le urez celor de la Dinamo multă sănătate. Permanent am fost primul avocat al sportului. Trebuie să ne adaptăm acestei epidemii. Abordarea mea e una care ajută, viața noastră trebuie să meargă înainte. Trebuie să facem un cadru prin care să facem totul mai previzibil. Depindem de evoluția pandemiei la nivel global și nu vrem să riscăm nimic”, a declarat ministrul, la Digi Sport Special.

Recomandarea lui Ionuț Stroe: cantonamente cu izolare

Stroe se teme că Liga 1 nu se va putea încheia, dacă se vor descoperi și alte infectări. În aceste condiții, sfătuiește cluburile să se gândească la soluția izolării totale, așa cum au făcut înaintea reluării meciurilor.

”Eram mulțumit până acum, când echipele s-au pregătit în regim de izolare totală. Acum, evident că peste tot în lume au apărut cazuri, dar mă îngrijorează că avem mici focare la anumite cluburi. Nu îmi permit să fac judecăți, sunt anchete care se desfășoară.

Dar aș recomanda cluburilor, dacă vor să termine această competiție, să se gândească serios la revenirea în cantonamente cu izolare. Mai sunt puțin meciuri și poate ar fi o soluție. Îmi doresc să se termine totul pe teren”, a mai spus Ionuț Stroe.

Totodată, ministrul a atenționat pe toată lumea să respecte regulile impuse de autorități.

”Dacă am respecta regulile în vigoare, numărul de cazuri ar fi mult mai mic. Avem exemple negative în toată societatea. Nu se respectă niște norme făcute să protejeze sănătatea publică. Așa e peste tot în lume”, a afirmat Stroe.

Lasa un comentariu