Iohannis: Medicul Valeriu Gheorghiţă va conduce campania de vaccinare anti-COVID

Valeriu Gheorghiţă este coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional anti-COVID-19, a afirmat, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis.

‘După elaborarea strategiei de vaccinare anti COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În şedinţa de astăzi a fost desemnat şi un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional, în persoana domnului Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Militar Central’, a arătat şeful statului. 

Guvernul condus de Ludovic Orban ‘nu trebuie să plece acasă’, în condiţiile în care actualul Executiv şi-a asumat conducerea ‘când toţi ceilalţi au preferat să stea deoparte şi să comenteze’, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

‘Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. Este un guvern în funcţie de nici un an de zile şi a gestionat această criză imensă. Sistemul de sănătate a fost adus în această stare şi găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele pesediste anterioare. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban şi-a asumat guvernarea într-o perioadă când toţi ceilalţi au preferat să stea deoparte şi să comenteze. Asta într-o pandemie nu face bine, iar această tragedie de la Piatra Neamţ ne arată încă o dată ceea ce am spus de mult – felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate a dus aproape la falimentul acestui sistem‘, a spus şeful statului.

El a adăugat că ‘după alegeri, cu o nouă majoritate, trebuie întregul sistem reformat, trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la Ministerul Sănătăţii şi lucrurile trebuie să fie modernizate, simplificate, îmbunătăţite, investiţii în spitale noi sunt necesare‘.

În acest context, Iohannis a vorbit şi de faptul că medici rezidenţi români preferă să plece din ţară.

Lasa un comentariu