Iohannis: Banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste. Vin cu inițiative populiste. Se cațără pe spaimele oamenilor!

Președintele Klaus Iohannis a lansat, marți, un atac la adresa parlamentarilor care nu s-au “ocupat de îngrădirea epidemiei”. Șeful statului a făcut referire la fostele guvernări PSD care au “risipit banii românilor” și care acum compromit, printr-un “comportament populist, viitorul generațiilor de români care vor veni”, relatează digi24.ro

“Nu toți politicienii au fost de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului. Contraexemplul este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral în această perioadă critică.

În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanță, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, sinistru, un festival deplorabil instrumentat de aceeași politicieni care și înainte de criză au avut un comportament destul de nociv și cert demagogic. Oamenii care au lăsat România fără bani.

Banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste, în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara. Este trist ca după ani și ani de guverne pesediste să ne găsim în situația în care să facem față unei epidemii groaznice cu visteria aproape goală, fără rezerve și tot aceeași pesediști să strige în Parlament că Guvernul și președintele nu fac ce trebuie! Este ceva jalnic”, a afirmat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni.

Totodată, președintele a numit unele inițiative legislative depuse și votate recent ca fiind “populiste” și imposibil de aplicat.

“În plus, vin aproape zilnic cu inițiative care mai de care mai populiste. Vor să ofere tot, că, nu-i așa, nu dau de la ei. Măsuri populiste care este imposibil să fie puse în practică de cineva. Aceștia sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile doar pentru a câștiga capital electoral. Este ceva jalnic.

Au fost o serie de gesturi iresponsabile în Parlament, transformate în acte normative care apasă asupra bugetului public care și așa este sub un stres enorm, fiindcă din cauza epidemiei avem probleme economice mari.

Putem să gestionăm economia României, dar în niciun caz nu se poate, așa, cu gesturi populiste. Dăm la toată lumea. Ok. De unde să dăm? Putem să dăm doar atât cât este. Acești politicieni n-au învățat nimic din greșelile trecutului. Ei compromit prin acest comportament populist, demagogic, viitorul generațiilor de români care vor veni după noi. Eu nu voi tolera așa ceva”, a spus Klaus Iohannis.

Lasa un comentariu