Investiţii de aproape 100 de milioane de euro la CET 2 Holboca – Iaşi

Aproape 100 de milioane de euro vor fi investite la CET 2 Holboca-Iaşi, astfel încât să se realizeze conversia instalaţiilor din funcţionare pe cărbune în funcţionare pe gaze.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a afirmat că, astfel, se doreşte micşorarea nivelului de noxe în partea de apus a municipiului, notează radioiasi.ro.

Pe de altă parte, vor fi investite 26 de milioane de lei în modernizarea magistralei de termoficare care face legătura între cele două termocentrale, CET 1 şi CET 2, a mai spus primarul Iaşului. Alte 13 milioane de lei vor fi folosite pentru extinderea reţelelor de termoficare în cartierele Copou şi Bucium.

 • E o nebunie!

  Asadar se vor investi circa 100 milioane de euro pentru circa 28.000 de apartamente care mai sunt bransate la termoficare, adica:
  3.571 euro / apartament

  De banii astia se pot cumpara centrale termice individuale pentru toti, ba chiar se pot plati si montarea lor cat si materialele auxiliare (calorifere, tevi etc.)

  Pare un scenariu desprins din filme ca primaria sa plateasca pentru tinerea in viata a unui sistem de termoficare invechit
  si care va inghiti milioane de euro anual sub forma de subventii la pretul gigacaloriei.

Lasa un comentariu