Într-o localitate din județul Iași, sute de porci au fost sacrificați din cauza pestei porcine

Într-o localitate din județul Iași, sute de porci au fost sacrificați în Coropceni din cauza pestei porcine. Anunțul a fost făcut chiar de primarul comunei, Alina Apostol.

Cetățenii sunt încurajați să nu mai achiziționeze porci până când focarul nu se stinge, scrie radioiasi.ro.

A fost confirmată prezența pestei porcine la Crescătoria de Porcine din satul Coropceni, urmând ca în cel mai scurt timp să fie sacrificați 800 de exemplare. Obligațiile noastre sunt de a pune la dispoziție un teren din domeniul public pentru a se realiza îngroparea cadavrelor. După ce am analizat toate posibilele variante, împreună cu comisia formată din reprezentanți ai Agenției de Mediu, DSVSA și Apele Române, s-a decis cedarea amplasamentului numit tarla Răzoare la Coropceni, teren care îndeplinește condițiile impuse de autorități.

Mă voi asigura ca toate măsurile să fie îndeplinite conform legislației, am rugămintea să respectați igiena animalelor în gospodăriile dumneavoastră!

Amânați vă rog achiziția de porci până la stingerea focarului, cel mai devreme fiind luna mai! ” a declarat Alina Apostol, primarul Comunei Ciortești.

Lasa un comentariu