Interdicția impusă de Twitter în întreaga lume. Ce nu au voie să facă utilizatorii

Twitter va interzice toate reclamele politice pe platfoma sa, pe fondul presiunilor la care sunt supuse reţelele de socializare de a bloca tentativele de influenţare a alegerilor prin intermediul informaţiilor false.

Twitter a anunțat că va interzice reclamele politice începând cu data de 22 noiembrie.

”Am luat decizia de a opri toată publicitatea politică pe Twitter, la nivel global. Credem că răspândirea mesajelor politice trebuie câştigate, nu cumpărate”, afirmă într-un comunicat directorul general al Twitter, Jack Dorsey, notează News.ro.

Facebook, concurenta Twitter, sunt supuse unor presiuni tot mai mari pentru a opri difuzarea reclamelor care răspândesc informaţii inexacte.

Facebook nu va interzice reclama politică

Facebook s-a angajat să ia măsuri pentru a combate dezinformările pe platforma sa, după ce propaganda rusă pe platforma sa înainte de alegerile prezidenţiale americane din 2016. Acestea ar fi influenţat rezultatul ascrutinului câştigat de Donald Trump.

Dar Facebook a luat decizia de a nu verifica veridicitatea reclamelor publicate de politicieni, ci doar pe aceea a reclamelor platformelor politice, provocând nemulţumirea candidaţilor democraţi în alegerile prezidenşiale din 2020, cum ar fi fostul vicepreşedinte Joe Biden şi senatoarea Elizabeth Warren.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat decizia companiei, afirmând că nu vrea să îngrădească discursul politic.

Lasa un comentariu