INFORMARE cu privire la stadiul implementării proiectului SPITAL MOBIL COVID-19

Cu privire la contractul de furnizare a „Spitalului Mobil/Modular din containere de logistică medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est”, dorim să aducem la cunoștința tuturor celor interesați că astăzi s-a recepționat încă un lot din modulele și echipamentele medicale aferente unității mobile, printre care 150 de paturi de terapie intensivă.

În acest moment, la Transagropolis, există aproape toate echipamentele necesare punerii în funcțiune a cel puțin unui modul ATI pentru cazuri ușoare și medii.

Din nefericire, însă, din cauza restricțiilor în vigoare impuse de pandemie cu privire la accesul cetățenilor străini pe teritoriul României, experții tehnici ai furnizorului nu se pot deplasa în România pentru a începe instalarea și punerea în funcțiune, deși procedura de obținere a vizelor de scurtă ședere a fost demarată, de către furnizor, încă de la finalul lunii mai.

Conform prevederilor HG 394/18.05.2020, accesul cetățenilor străini pe teritoriul României este restricționat și este condiționat de izolare/carantinare, cu câteva excepții, printre care cele privind deplasarea experților care se deplasează pentru instalarea de echipamente medicale (Anexa 2, lit. m).

EURONEST a solicitat sprijinul tuturor autorităților competente (Ministerul Afacerilor Externe, Centrul Național pentru Vize, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General pentru Imigrări), dar nu a fost posibilă obținerea vizelor în termenul prevăzut în contract.

Întrucât modulele și echipamentele medicale nu pot fi puse în funcțiune decât de experți autorizați și având în vedere faptul că unele dintre echipamentele medicale nu pot fi manipulate (încărcate/descărcate) decât cu supervizare de către personal specializat, a fost necesară prelungirea termenului de livrare și a celui de punere în funcțiune până la data de 9 iulie, respectiv 16 iulie.

Suntem încrezători că vom primi, cu celeritate, sprijinul instituțiilor române și că experții furnizorului vor primi viza în cel mai scurt timp, astfel încât să poată începe instalarea primelor module săptămâna aceasta sau la începutul săptămânii viitoare.

Lasa un comentariu