Încep înscrierile elevilor în clasa a V-a la colegiile naţionale şi liceele teoretice. Care sunt paşii care trebuie urmaţi?

Săptămâna viitoare începe înscrierea elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a la colegiile naţionale şi liceele teoretice din Iaşi. Începând cu săptămâna viitoare, în colegiile naţionale şi liceele teoretice din municipiul Iaşi care şcolarizează elevi de gimnaziu, va începe procesul de înscriere (online) a elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a, anul şcolar 2020-2021, perioada agreată de toate unităţile şcolare, în urma consultării acestora, fiind 27 mai – 12 iunie 2020. În situaţia în care numărul de elevi înscrişi depăşeşte numărul de locuri, va fi organizată şi o etapă de selecţie, la aceeaşi dată în toate unităţile implicate, potrivit ziaruldeiasi.ro

În conformitate cu adresa M.E.C. nr. 29852/22.05.2020, perioada de susţinere a probelor pentru admiterea în clasa a V-a în anul şcolar 2020-2021, în vederea realizării noilor formaţiuni de studiu, este 26 – 30 iunie 2020. Probele de admitere în clasa a V-a se organizează şi se desfăşoară cu respectarea şi aplicarea normelor igienico-sanitare şi de siguranţă/securitate, în vigoare, pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru toţi candidaţii şi toate cadrele didactice care participă la acest proces.

Probele de admitere în clasa a V-a se susţin în conformitate cu regulamentul/procedura operaţională privind organizarea şi desfăşurarea probei de admitere la clasa a V-a, elaborat/e la nivelul unităţii de învăţământ care organizează examinarea elevilor înscrişi.

Şcolile implicate vor oferi celor interesaţi toate informaţiile necesare, prin postări pe site-urile proprii, telefonic, prin serviciul secretariat, pentru finalizarea în cele mai bune condiţii a acestei etape importante pentru absolvenţii din clasa a IV-a, care îşi doresc să îşi continue studiile la colegii naţionale sau licee teoretice din judeţul Iaşi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean va monitoriza procesul de selecţie în toate etapele derulării sale, în vederea respectării prevederilor legale, a condiţiilor de siguranţă a copiilor, precum şi a dreptului acestora la şanse egale şi acces nediscriminatoriu la Educaţie.

Lasa un comentariu