VIDEO. Incendiu major, cu degajări mari de fum la un depozit din cartierul Tătărași

Ieri după-amiază un incendiu major a tulburat liniștea orașului.

În jurul orei 17:00 flăcări mari și fum gros se vedeau chiar din centrul Iașului, din zona cartierului Tătărași. Un depozit de materiale textile a luat foc, iar mai multe echipaje ale pompierilor s-au deplasat în scurt timp la fata locului. Pompierii au început imediat acțiunea de stingere a focului, munca lor fiind însă îngreunată de faptul ca în zonă curentul electric nu fusese întrerupt, iar câteva cabluri desprinse de pe stâlpii de lângă depozit scoteau în continuu scântei.

Potrivit declarațiilor uneia dintre persoanele care deține o casa chiar în vecinătatea depozitului depozitul avea probleme vechi. Aceasta susține că ar fi făcut nenumărate plângeri către organele abilitate despre faptul că depozitul ar reprezenta un adevărat focar, aerul din zonă fiind unul aproape irespirabil în fiecare zi. Ea a început să depună aceste plângeri cu mult timp înaintea evenimentului nefericit din această după-amiază, însă până în prezent demersul său a rămas fără niciun fel de ecou.

La fața locului s-au deplasat și câteva salvării, care sa acorde primul ajutor și să transporte eventuale victime la spital. O femeie în vârstă de 51 de ani a avut nevoie de îngrijiri suplimentare și a fost dusă de urgență la secția UPU a Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Până la ora redactării acestui articol, pompierii au reușit să stingă doar o parte a incendiului, acțiunea lor continuând. Vom reveni cu detalii pe măsură ce vor apărea noutăți de la fața locului.

Laura Hulubei

Lasa un comentariu