Încă 4 focare COVID la Iași!

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la apariția a patru focare de Covid-19 în judeţul Iaşi:

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAȘI – Secția III Acuți, etaj – 4 pacienți

Măsuri: Pacienții pozitivi au fost izolați în spital. S-a efectuat curățenia și dezinfecția spațiilor secției.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAȘI – Secția IX Cronici Îngrijiri paliative – 5 (2 cadre medicale și 3 pacienți)

Măsuri: Pacienții pozitivi au fost izolați în spital. S-a efectuat curățenia și dezinfecția spațiilor secției. Personalul pozitiv este izolat la domiciliu sub monitorizare medicilor de familie.

LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ ”Gr. Moisil” IAȘI – 40 (32 elevi și 8 cadre didactice)

Măsuri: Toți pozitivii sunt izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Cursurile față în față au fost suspendate pentru 14 zile; se fac online.

LICEUL TEORETIC ”DIMITRIE CANTEMIR” IAȘI – 29 (26 elevi și 3 cadre didactice)

Măsuri: Toți pozitivii sunt izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Cursurile față în față au fost suspendate pentru 14 zile; se fac online.

Sursa: DSP Iași

Citește și Toate internările și intervențiile chirurgicale care nu sunt urgente se suspendă pentru 30 zile în spitalele publice din ţară

Toate internările și intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe se suspendă pentru 30 zile în spitalele publice din ţară. Decizia a fost luată din cauza avalanşei de cazuri de COVID care pune presiune pe sistemul medical. Medicii din spitalele în care nu se mai fac operații vor fi detașați pe secțiile COVID.

Toţi pacienţii care aveau programate intervenţii chirurgicale sau internări în următoarea perioadă trebuie să ia legătura cu medicii lor. În această dimineaţă au fost şedinţe în toate spitalele, manegerii au anunţat că pentru următoarele 30 de zile se suspendă toate operaţiile şi internările care nu sunt urgenţe.

Lasa un comentariu