În județul Iași vor fi înființate centre de asistență pentru persoanele vârstnice

Consilierii județeni ieșeni au avizat înființarea unor centre de asistență ce vizează îngrijirea și asistența persoanelor vârstnice. În plus, vor apărea și centre pentru persoanele cu dizabilități. Toate acestea vor funcționa în mai multe localități ieșene.

“Proiectele au fost demarate în cadrul politicii europene ce prevede închiderea centrelor rezidențiale mari care adăpostesc persoane cu dizabilități și nevoi speciale. Se urmărește și crearea de alternative de cazare și îngrijire. În acest sens, consilierii au aprobat, în cadrul ședinței de plen, mai multe proiecte care prevăd unele situații de acest gen. Este vorba despre înființarea și funcționarea în județ a unor centre de îngrijire și asistență, precum și locuințe protejate pentru persoanele adulte cu dizabilități”, au spus reprezentanții județului Iași.

Un alt proiect avizat de consilierii județeni prevede amenajarea unui cămin de bătrâni în orașul Târgu Frumos a fost avizat pozitiv de aleșii județului.

“Astfel de amplasamente vor fi în municipiul Iași, la Hârlău, în comunele Cozmești, Mircești, Budăi și Popricani. În vederea amenajării unui cămin de bătrâni, plenul CJ a aprobat la solicitarea Consiliului Local Târgu Frumos, transmiterea unei clădiri care a aparținut Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului către domeniul public al orașului. Clădirea a făcut parte din fostul centru de plasament, copiii de aici fiind acum cazați în case de tip familial construite pe terenuri puse la dispoziție de primăria de la Târgu Frumos”, au menționat reprezentanții Consiliului Județean.

leave a reply