În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 decese în rândul persoanelor confirmate COVID pozitiv

CConform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 26 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 46850 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 399 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

     Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 21 externări.

     În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1010.

     În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm căîn ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 247 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 85 realizate de DSP Iași și 162 de SAJ Iași.

     În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 447666 de vaccinări.

Din acest numarul total de persoane vaccinate, 226423 au fost vaccinate cu doza I și 193231 cu doza II și la 28012 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson. Pe data de 25 septembrie 2021 au fost vaccinate 518 de persoane. Mentionam ca 439 persoane au primit doza I și 79 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 194 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 469 de reacții adverse ușoare.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 26 septembrie 2021, sunt ocupate  474 paturi din care 77 sunt paturi ATI (din care 5 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași și 1 pat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

     Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 17 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 5 paturi ATI  la Spitalul de Recuperare Iași
  • 6 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
  • 7 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 18 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 7 paturi ATI  la Spitalul Clinic CF Iași
  • 10 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”

     În momentul de faţă este liber 1 pat ATI:

  • 1 pat ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 450 de paturi: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 70 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 50 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău.

     La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI.

     In momentul de față sunt 7 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

     La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 5 paturi.

     In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 5 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 5 paturi.

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 26 septembrie 2021, un număr de 926 de persoane se află în izolare, iar 606 persoane sunt carantinate la domiciliu.

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 45382 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 45282 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Citește și La nivel național sunt libere doar 10 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19

Lasa un comentariu