În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 18 decese cauzate de COVID

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 08 octombrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 52911 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 606 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

În ultimele 24 de ore s-au efectuat 62  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 18 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 1.128.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 475 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 453 realizate de DSP Iași și 122 de SAJ Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 477881 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 236276 au fost vaccinate cu doza I și 194714 cu doza II și la 32718 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson. Pe data de 07 octombrie 2021 au fost vaccinate 2793 de persoane. Mentionam ca 1163 persoane au primit doza I și 167 persoane au primit doza a II-a. Cu doza a III-a s-au vaccinat 1463 persoane. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 567 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 471 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 08 octombrie 2021, sunt ocupate 708 paturi din care 81 sunt paturi ATI (din care 6 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 1 pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi și 4 paturi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea:

  • 17 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi ATI  la Spitalul de Recuperare Iași
  • 6 pat ATI la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
  • 7 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 16 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 7 paturi ATI  la Spitalul Clinic CF Iași
  • 11 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 2 paturi ATI:

  • 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție paturi la mai multe unități sanitare: CF Pascani – 35 paturi, CF Iasi – 85 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 69 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 21 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău, 17 la Spitalul de Recuperare și 15 paturi la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI.

În momentul de față sunt 15 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat  1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 7 paturi.

În zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 6 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 27 paturi.

Sursa: Ziarul de Iași

Citește și Coadă de ambulanțe la Spitalul Universitar din București

Lasa un comentariu