În funcţie de evoluţia COVID19, se poate organiza „Târgul național de ceramică tradițională Cucuteni – 5000”

Municipalitatea ieșeană este implicată în fiecare an în organizarea unor evenimente cu impact major la nivel local, național și internațional.

Manifestările preconizate a fi organizate în cursul lunii iulie 2020 sunt în parteneriat cu instituții publice de referință, care activează în sfera culturii tradiționale și inovației în știință.

În ședința Consiliului Local de marți, 30 iunie 2020, au fost votate organizarea unor manifestări de tradiție pentru Iași.

Astfel, Primăria Municipiului Iași va organiza, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, „Târgul național de ceramică tradițională Cucuteni – 5000”. Aflat la a XXXVII – a ediție, evenimentul se va desfășura în perioada 24 – 26 iulie 2020, reunind meșteri olari din județele Argeș, Botoșani, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Olt, Suceava, Vâlcea, Satu Mare și Timișoara, precum și din Republica Moldova și Cernăuți. Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, municipalitatea va acorda suma de 8.000 de lei.

ATENȚIE! Organizarea târgului va deveni efectivă în funcție de evoluția pandemiei COVID-19 și a deciziilor care vor fi luate la nivel național, astfel încât acesta s-ar putea amâna.

Celelalte două evenimente propuse se înscriu în sfera cercetării științifice. Astfel, se are în vedere organizarea de către Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, împreună cu Primăria Municipiului Iași, în perioada 7 – 30 iulie 2020, a Expoziției Internaționale de Invenții „Inventica 2020” și Conferinței de Inventică „Inventica 2020”.

În cadrul expoziției vor fi prezentate 127 de invenții brevetate de participanți din România, Moldova și Rusia, iar conferința se va desfășura online. Întregul proiect va fi sprijinit de către municipalitate cu suma de 20.700 de lei.

Lasa un comentariu