În 9 luni se lărgeşte bulevardul la Facultatea de Chimie

Constructorii contractaţi de Primăria Iaşi au demarat lucrările de modernizare a străzii Luca Arbore (1.973 metri). Reabilitarea arterei de circulaţie face parte dintr-un pachet de străzi scos anul trecut la licitaţie, procedură adjudecată de către asocierea de firme Alpenside – Concret Drum.

„Am început lucrările pe strada Luca Arbore, o stradă pe care nu s-a mai intervenit din anii 1970-1980. Va fi mult de lucru – vom schimba tot şi vom face o stradă nouă din covor asfaltic. Toată zona adiacentă va fi modernizată cu locuri de parcare, iar accesul, în final, se va face cu sens unic“, a spus primarul Mihai Chirica.

Celelalte străzi care fac parte din pachetul de lucrări şi pe care urmează să se intervină sunt str. Viticultori (2.020 metri), str. I.I. Mironescu (662 metri), str. Roşcani (376 metri), str. Ţicăul de Jos (614 metri), str. Timpului (235 metri), str. Şt. O. Iosif (376 metri) şi str. Dochia (290 metri), scrie ziaruldeiasi.ro.

În proiect este inclusă şi supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu în zona Facultăţii de Chimie (60 metri). În total, aproape 7 km de drum. Iniţial, valoarea totală a contractului a fost estimată la 19,2 milioane lei, dar, în urma licitaţiei, contractul a fost semnat pentru suma de 17,5 milioane lei.

Pentru majoritatea străzilor este prevăzut un termen de execuţie de 12 luni cu excepţia str. Timpului (8 luni), a supralărgirii bld. Tudor Vladimirescu (9 luni) şi str. Şt. O. Iosif (14 luni). Primarul Chirica a precizat că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor în cazul tuturor străzilor enumerate mai sus.

Lasa un comentariu