Imensă surpriză la turneul de tenis de la Baza Ciric din Iași: faimosul Pablo Andujar a devenit principalul favorit! Calificări nemiloase pentru jucătorii români!

UPDATE: A ieșit și ultimul român din ultimul tur de calificări. Dragoș Mădăraș a fost învins duminică de favoritul nr. 2, Etcheverry (Argentina), cu 6-4, 6-1.

Luni, la Baza Ciric din Iaşi, va debuta tabloul principal de simplu al „Concord Iaşi Open”, turneul din cadrul ATP Challenger 100 fiind cel mai puternic organizat în acest an în România. Grupul de firme Nera Computers – Concord Service Center – Certus Software pune la bătaie peste 100.000 de euro (88.520 de euro doar pentru premii) pentru un turneu cum din 2016 n-a mai fost în România, principalul scop fiind sprijinirea tinerilor jucători români, relateaza ziarulevenimentul.ro.

Faţă de ultimele informaţii, sâmbătă a venit confirmarea că spaniolul Pablo Andujar (nr. 56 ATP) vine la Iaşi, chiar în ziua în care a pierdut finala la Prostejov (Republica Cehă), în primul tur urmând să se confrunte cu Alexandre Muller (Franţa). Ultimul pe prima jumătate de tablou este Marius Copil (favorit nr. 8; a jucat săptămâna aceasta semifinale la dublu, alături de Nicolae Frunză, la un turneu ITF de 15.000 de euro la București), care îl va întâlni pe Tomas Vera (Chile). Favorit nr. 2 este spaniolul Jaume Munar (105 ATP), adversarul său fiind Peter Polansky (Canada).

Pe tabloul principal au primit wild-card-uri trei tineri jucători români: ieşeanul Cezar Creţu, dacă îl va învinge pe Hiroki Moriya (Japonia) se va confrunta cu învingătorul dintre Munar şi Polansky, Filip Jianu (s-a oprit sâmbătă în semifinale la București, la turneul ITF de 15.000 de euro) va primi replica lui Teymuraz Gabashvili (Rusia), în timp ce Nicholas Ionel va întâlni unul din cei patru jucători veniţi din calificările care au început sâmbătă la Baza Ciric și care au fost nemiloase pentru jucătorii români.

Duminică sunt programate meciurile decisive, câștigătorii celor patru dispute urmând să se califice pe tabloul principal: Guinard (Franța, favorit nr. 1, s-a impus sâmbătă cu 6-3, 6-3 în fața ieșeanului Bogdan Apostol) – Martineau (Franța; 6-0, 6-3 cu Radu Papoe, campion național Under 18 acum câteva săptămâni, tot la Ciric), Etcheverry (Argentina) – Dragoș Mădăraș (cel care a câștigat precalificările, s-a impus sâmbătă cu 6-2, 6-1 în fața lui Hunter, din SUA), Kacper (Polonia) – Hamou (Franța; 6-4, 4-6, 6-1 cu Alexandru Jucan) și Lazarov – Rodrigues Alves (Brazilia; 6-0, 6-4 cu Matei Adrian Georgescu).

„Concord Iaşi Open” va avea şi turneu de dublu, cu tablou de 16. Toate cele trei wild-carduri au fost oferite unor echipe din România: Creţu/Jianu – Couacaud (Franţa)/Romboli (Brazilia), Copil/Ionel – Matos/Menezes (Brazilia) şi Vlad Cornea/Alexandru Jucan – Goransson (Suedia)/Rinderknech (Franţa). La Iaşi va juca şi Florin Mergea, care va face pereche cu germanul Begemann (ei fiind favoriţi nr. 4), în primul tur urmând să se confrunte cu Galloway (SUA)/Verdugo Hach (Mexic). Favorită nr. 1 este perechea Bambridge (Marea Britanie)/McLachlan (Japonia). 

Lasa un comentariu