Ieșenii vor putea vedea zilele acestea un autobuz complet electric

Ieșenii vor avea ocazia să vadă marți și miercuri un autobuz complet electric.

Este vorba despre Mercedes-Benz eCitaro, primul autobuz complet electric dezvoltat și produs în Germania de către Daimler AG, lansat anul trecut în cadrul Salonului de Autovehicule Comerciale de la Hanovra. Acesta a ajuns în premieră în România la sfârșitul lunii octombrie.

Autobuzul va fi prezentat în cadrul unor evenimente locale, organizate în trei orașe din România: București, Cluj-Napoca și Iași.

Echiparea standard a autobuzului include patru baterii Lithium-ion amplasate în partea din spate a autobuzului. Pot fi adăugate module adiționale de până la zece baterii pe plafonul autovehiculului.

Bateriile au o capacitate de până la 350 kWh şi sunt răcite la temperatura ideală pentru a maximiza durata de viață.

Aceste caracteristici asigură consum minim de energie și maximum de eficiență și autonomie. O provocare cunoscută doar de specialiștii în domeniu este faptul că pănă la 50% din consumul total de energie este folosit pentru sistemele de încălzire și răcire.

Cu cele zece baterii modulare, eCitaro are o masă proprie, în specificațiile standard, de aproximativ 13,5 tone. Astfel, unei mase maxime admise de 19,5 tone, îi corespunde o încărcare de până la 6 tone, respectiv în jur de 88 de pasageri.

Autobuzul urban cu motor electric are la bază Mercedes-Benz Citaro, un autobuz best-seller la nivel internațional, care a înregistrat vânzări de peste 50.000 de unități pe parcursul a două generații, prezent în aproape toate marile orașe din vestul și centrul Europei.

Primele autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro circulă deja de câteva luni în mai multe orașe din Germania (Berlin, Hamburg, Heidelberg, Hanovra).

Autobuzul ar putea transporta în jur de 88 de pasageri.

Lasa un comentariu