Ieșenii așteptați la urne. Secțiile s-au deschis la ora 7:00. Alegeri în condiții speciale

Românii cu drept de vot sunt așteptați astăzi la urne pentru a-i alege pe reprezentanţii administraţiei publice locale: primari, consilieri locali, consilieri judeţeni şi preşedinţi ai consiliilor judeţene. 

Aproape 800.000 de ieşeni sunt înscrişi pe listele electorale pentru alegerile locale. Dintre aceştia, peste 320.000 sunt din municipiul Iaşi. Pe raza judeţului au fost amenajate 759 de secţii de votare, iar 255 sunt în municipiul reşedinţă de judeţ. Pentru judeţul Iaşi au fost tipărite 3,5 milioane buletine de vot. Pe parcursul zilei vă vom ține la curent, oferindu-vă toate informațiile legate de procesul electoral.

Secțiile s-au deschis la ora 7:00 dimineața și se închid la ora 21:00. La ora 21:00, președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția. Alegătorii care la ora 21:00 se află în incinta secției de vot pot să își exercite dreptul. De asemenea, la ora 21:00, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot.

Alegerile de astăzi se desfăşoară în condiţii speciale din cauza pandemiei de Covid-19. Autorităţile au adoptat mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea bolii infecţioase, notează ziaruldeiasi.ro.

În primul rând, fiecare alegător este obligat să poartă mască de protecţie pe care trebuie să o dea jos o singură dată, pentru identificare.

Dacă nu are mască, alegătorul o poate primi de la secţia de votare. La intrarea şi ieşirea din secţia de votare, mâinile trebuie dezinfectate; la fiecare secţie vor fi dezinfectanţi.

Dacă sunt mai mult de cinci votanţi în secţie, alegătorul trebuie să aştepte ca cel puţin unul dintre aceştia să iasă, pentru a putea ulterior să-şi exercite dreptul la vot. De asemenea, în timp ce se află în secţie, alegătorul trebuie să menţină distanţarea fizică faţă de ceilalţi participanţi la procesul electoral.

Vă ținem la curent cu desfășurarea evenimentelor.

Lasa un comentariu