Iași: Conducătorii auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test. 18 șoferi conduceau sub influența băuturilor alcoolice

Conducătorii auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test! Noaptea trecută, polițiștii rutieri ieșeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene vecine au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Citeste si Identitate europeană cumpărată cu 300 sute de euro.

Acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan

Astfel, aproximativ 1.600 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.
În urma activităților, au fost aplicate 178 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.
De asemenea, au fost retrase 31 certificate de înmatriculare.
Totodată, polițiștii rutieri au constatat 24 de infracțiuni, dintre care:
• 5 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive;
• 9 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice;
• 3 pentru conducere cu permisul suspendat;
• 2 pentru punerea în circulație sau conducerea unui auto neîmatriculat;
• 1 pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge;
• restul pentru alte infracțiuni.
Exemple:
– În jurul orei 20.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 48 de ani, care a condus un autoturism pe Splai Bahlui, din mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
– În jurul orei 23.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 45 de ani, care a condus un autoturism pe Strada Brândușa, din mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Citeste si Un copil de 4 ani din Buftea, care se plimba pe trotinetă a fost lovit în plin de o maşină

Conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.


– În jurul orei 19.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe Șoseaua Păcurari, din mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis. Acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.
– În jurul orei 20.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 54 de ani, care a condus un autoturism pe Strada Sarmisegetuza, din mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
– În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 38 de ani, care a condus un autoturism pe Bulevardul Alexandru cel Bun, din mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
– În jurul orei 21.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism pe Strada Gării, din mun. Pașcani, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

18 șoferi conduceau sub influența băuturilor alcoolice


– În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism pe Strada Aurel Vlaicu, din mun. Iași, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
– În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism pe Strada Tudor Valdimirescu, din orașul Tg. Frumos, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
– În jurul orei 22.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 58 de ani, care a condus un autoturism pe Strada Buznei, din orașul Tg. Frumos, în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Lasa un comentariu