Heroina la Iași: femei cărăușe și clienți obligați să-și injecteze drogul în fața traficanților

Dealerii de la Iaşi sunt Gruia Todică şi Adi Şerban. Ieri au fost 25 de percheziţii în cele două oraşe. Ieşenii se aprovizionau din Ferentari, iar drogurile erau aduse de femei, fiind ascunse în vagin.

Ca să poţi cumpăra de la dealerul din Bucureşti, dacă nu erai cunoscut, trebuia să te droghezi. Era ca o măsură de protecţie împotriva poliţiştilor sub acoperire, scrie ziaruldeiasi.ro.

Procurorii DIICOT au destructurat o întreagă reţea de traficanţi de droguri cu ramificaţii pornind de la Bucureşti către Iaşi. Trei bucureşteni care au „alimentat“ piaţa drogurilor din Iaşi cu heroină au intrat în „colimatorul“ procurorilor, iar ieri au primit vizita „mascaţilor“ de la Gruparea Antiteroristă a Jandarmeriei Române, care a sosit şi la Iaşi. În Iaşi, doi traficanţi au fost vizaţi, dintre care unul cunoscut în mediul traficului de stupefiante. La Iaşi au fost efectuate şapte percheziţii.

În total, procurorii DIICOT au făcut ieri 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi, 25 de persoane fiind conduse la audieri. Două persoane din Iaşi cunoscute ca fiind traficante de droguri au primit vizita procurorilor, fiind vorba despre Gruia Todică şi Adi Şerban.

Cei doi, ca şi alţi tineri care au fost prinşi de-a lungul ultimilor doi ani de către autorităţi, mergeau frecvent în Bucureşti, Ferentari, cu trenul şi cumpărau droguri. Cei doi mergeau însoţiţi de către femei care transportau drogurile spre Iaşi, în vagin. Adi Şerban era unul dintre cei doi care controla distribuţia cu heroină din cartierul „Dalas“ şi se deplasa săptămânal la Bucureşti pentru a procura heroină. Celălalt individ, Gruia Todică, este destul de cunoscut printre cei care consumă droguri în Iaşi.

„Un important dealer de heroină de pe raza judeţului Iaşi se deplasa frecvent în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, pentru a se aproviziona cu substanţe. Acesta este cunoscut de ani de zile cu preocupări în sfera traficului şi consumului ilicit de heroină, fiind în trecut cercetat şi în cadrul altor cauze penale având ca obiect săvârşirea acestui gen de fapte“, se arată în comunicatul DIICOT.

  • Foarte bine ca ia prins , javre nenorocite care distrug viețile oamenilor pentru niste bani. Scârbe care merita omorâte!!! Ar trebui sa se introducă si in România pedeapsa cu moartea pentru unele infracțiuni!!!

Lasa un comentariu