Hackerul VIP-urilor din Iaşi şi-a aflat pedeapsa

Tribunalul Iaşi a admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de un tânăr din Iaşi acuzat de infracţiuni informatice.

Cristian Alexandru Spătaru a spart în trecut conturile de e-mail a sute de ieşeni, printre aceştia numărându-se şi persoane cunoscute din oraş. El a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT, ce a fost confirmat ieri de judecători, scrie ziaruldeiasi.ro.

Trei ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa finală primită de individ. Acum aproape un deceniu, Spătaru a fost ridicat de procurori şi dus la audieri în cel mai spectaculos caz de acest gen de până atunci.

Politicieni, afacerişti sau alte persoane de notorietate din Iaşi au căzut victime abilităţilor informatice ale lui Spătaru, care nu ar fi folosit datele adunate din conturile sparte pentru a obţine beneficii financiare.

Pe lista persoanelor care s-au constituit parte civilă împotriva lui Spătaru se numără: Gabriel Harabagiu – viceprimarul Iaşului, Daniel Oajdea – fost parlamentar, Gabriel Teodor Mineaţă, Daniel Mătăsaru – fost viceprimar, Aurel Dobaşu – jurnalist, Vlad Nedelcu – consilier local, Emil Burciu, dar şi Primăria Iaşi. 

Lasa un comentariu