Guvernul britanic, de la relaxare la măsuri dure. Johnson: Le dau cetățenilor un ordin foarte simplu. Poliția vă va obliga

Dacă la începutul crizei provocate de pandemia de coronavirus, guvernul britanic nu era atât de îngrijorat și a ezitat să impună restricții dure populației, acest lucru s-a schimbat în momentul în care a crescut numărul de cazuri și decese. Boris Johnson a trecut de la mesajele precum „spălați-vă pe mâini” la avertizări de tipul „stați în casă, altfel poliția vă va obliga”. Însuși premierul britanic s-a infectat de coronavirus, după ce tot el se lăudase că nu renunță la a le strânge mâna celor cu care se întâlnește, potrivit digi24.ro

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Problema coronavirusului este prioritatea guvernului. Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a preveni răspândirea coronavirusului este să ne spălăm pe mâini. Eu continui să dau mâna. Am fost la spital noaptea trecută unde cred că erau câțiva pacienți cu coronavirus și am dat mâna cu toți, cred că vă place să aflați asta. Voi continua să dau mâna.

Este cea mai gravă criză în sănătatea publică din ultima generație. Unii oameni o compară cu o răceală de sezon. Nu e corect. În lipsa imunizării, această boală este mai periculoasă. Se va răspândi rapid. Trebuie să vă spun, să spun publicului britanic că mai multe familii, mult mai multe familii îi vor pierde pe cei dragi înainte să le fi venit timpul.

Vreau să repet pentru toată lumea. Toți trebuie să respecte sfatul de a se proteja pe ei și pe familiile lor, și de asemenea, mult mai important să protejeze publicul larg. Așa că stați acasă pentru 7 zile dacă credeți că aveți simptome, țineți minte cele două simptome cheie, febra mare și tuse continuă. Toată familia să stea acasă pentru 14 zile dacă unul dintre membrii familiei crede că are simptome. Evitați toate adunările inutile, pub-urile, cluburile, barurile, restaurantele, teatrele și altele. Lucrați de acasă dacă puteți. Spălați-vă pe mâini.

Mi-aș dori ca oamenii să poată merge în parcuri, în spații deschise pentru a se distra. Este crucial pentru sănătatea fizică și psihică. Vă rog să respectați măsurile și să nu credeți că aerul curat vă aduce automat imunitate. Trebuie să stați la doi metri depărtare unii de ceilalți, trebuie să respectați distanțarea socială.

Din această seara trebuie să le dau britanicilor un ordin foarte simplu, trebuie să stați acasă. Dacă nu respectați regulile, poliția va avea puterea să vă oblige, inclusiv prin amenzi și dispersarea adunărilor publice. În prezent, nu există opțiuni ușoare. Ne așteaptă greutăți și adevărul este că multe vieți vor fi, din păcate, pierdute.”

Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus în Marea Britanie a crescut cu 621, ajungând până sâmbătă, la ora 16.00 GMT, la un total de 4.934, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii de la Londra, potrivit Reuters.

Până duminică la ora 08.00, au fost testate un număr total de 195.524 de persoane, iar dintre acestea, 47.806 au fost confirmate cu noul coronavirus, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Marea Britanie nu va renunţa la restricţiile de izolare mai devreme de sfârşitul lunii mai, a declarat sâmbătă un consilier guvernamental, potrivit căruia ritmul de răspândire al pandemiei de coronavirus trebuie mai întâi să se încetinească şi să fie introdusă o politică intensivă de testare.

leave a reply