Gripa ajunge și la Iași! Ce recomandă medicii

Potrivit datelor emise de Direcția de Sănătate Publică Iași, nouă ieșeni au fost diagnosticați cu gripă, în primele 23 de zile ale lunii ianuarie.

Medicii specialiști oferă o serie de recomandări pentru a preveni sau pentru a evita complicațiile aferente gripei. Afecțiunea care a condus zeci de pacienți la deces poate fi prevenită prin măsuri simple și eficiente.

Experții recomandă vaccinul antigripal, respectarea obiceiurilor sănătoase care țin germenii la distanță, dar și medicamentele antivirale, prescrise de medic.

„Evitați pe cât posibil contactul cu persoanele bolnave, iar cât timp ești bolnav, limitează contactul cu alte persoane. Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel atunci când tușiți sau strănutați. Recomandăm să vă spălați des mâinile cu apă și săpun, iar dacă acestea nu sunt disponibile, folosiți o soluție pe bază de alcool. Curățați și dezinfectați cu detergent suprafețele și obiectele care pot fi contaminate cu virusuri. Sugerăm ieșenilor ca, pentru o eficiență mare a tratamentului, să administreze medicamentele antivirale cât mai aproape de debutul gripei”, spune Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Lasa un comentariu