Grădina Botanică din Iași și-a deschis porțile doar pentru cei cu certificat verde

Sâmbătă, 30 octombrie, a avut loc deschiderea expoziției „Flori de toamnă” la Grădina Botanică din Iași. Printre florile care pot fi admirate se numără diverse soiuri de crizanteme, varză decorativă, tufănele.

Expoziția este deschisă în perioada 30 octombrie-21 noiembrie 2021, iar prețul unui bilet este de 15 lei. Florile pot fi admirate doar de cei vaccinați împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni. Sunt expuse peste 6000 de plante care cuprind 108 soiuri de dalii, dintre care 92 au înălțimea de peste 1.70 metri. Soiurile pitice au înălțimi care variază între 30 și 60 de centimetri.

„Cu prilejul acestei ediții aniversare, când se sărbătoresc 165 de ani de la fondarea primei grădini botanice din România, vor fi prezentate soiuri ale genului Chrysanthemum, atât cele pentru floare tăiată (Chrysanthemum grandiflorum) care reunesc 215 varietăți horticole cultivate în sere și solarii, dar și soiuri de tufănele sau dumitrițe (Chrysanthemum indicum) în număr de 210 varietăți, cultivate în exterior. De asemenea, vor fi expuse 25 de specii, atât din flora spontană a diferitelor continente, cât și soiuri decorative prin flori sau frunze, anuale sau perene”, arată prof. univ. dr. Cătălin Tănase, directorul Gradinii Botanice din Iași.

Expoziția „Flori de toamnă” se află la cea de-a 45-a ediție. Grădina Botanică „Anastasie Fătu” din Iași este cunoscută pentru cultura crizantemei, care este practicată de 50 de ani.

Sursa: bzi

Citește și: Flori de toamna 2021 – expoziție de flori, fructe și semințe la Grădina Botanică

Lasa un comentariu