Goana după medic la CSM Politehnica Iași! Pătrașcu este deja plecat la Tg. Neamț, Moroșanu îl urmează de vineri!

Rolul medicilor la echipele de fotbal în această perioadă pare mai important ca oricând, mai ales al celor care lucrează la grupările din Liga 1 şi se pregătesc să asigure cerinţele draconice stipulate în ordinul semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi cel al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, pentru ca antrenamentele să poată fi reluate în regim de cantonament începând cu 15 mai, dată la care va înceta starea de urgenţă.

Tot începând de vineri va înceta însă şi colaborarea grupării din Copou cu medicii Alexandru Pătraşcu şi Eugeniu Moroşanu, la cererea celor care în acest sezon s-au ocupat de problemele medicale ale formaţiei ieşene.

Pătraşcu, specialist ortoped, a părăsit practic clubul încă de acum câteva săptămâni, mai precis de când a devenit manager interimar, pe şase luni, al Spitalului orăşenesc „Sf. Dimitrie” Tg. Neamţ, în timp ce Moroşanu, tot specialist ortoped, şi-a reziliat ieri contractul cu CSM Politehnica Iaşi, şi va ajunge şi el tot la Tg. Neamţ. 

„Sunt mai multe motive pentru care am decis să mă despart de echipa de fotbal. Stresul este foarte mare în fotbal, iar în această perioadă responsabilitatea este şi mai mare, însă diferenţa nu s-ar resimţi şi în plan financiar. Orice s-ar întâmpla rău în următoarea perioadă va pica pe umerii medicilor, aşa că stresul va fi uriaş, iar când rar s-a respectat ca salariul să fie achitat pe 15 ale lunii ajungi la concluzia că nu prea se mai merită…”, a declarat dr. Eugeniu Morosanu, potrivit evenimentul.ro

Conducerea clubului ieşean a demarat încă de săptămâna trecută căutările pentru a le găsi înlocuitori, însă primele negocieri, cu specialişti în medicină sportivă, n-au cunoscut un deznodământ pozitiv. Se pare că dr. Valeriu Chirica, fost medic la echipele de rugby şi de handbal de la CS Politehnica Iaşi, ar fi fost tentat de o colaborare în Copou, însă timpul nu-i permite să se ocupe singur de destinele echipei. În aceeaşi situaţie se află şi dr. Petre Crivoi, binecunoscut pentru implicarea sa în sportul ieşean, o colaborare între cei doi în fruntea staff-ului medical de la CSM Politehnica Iaşi părând a fi varianta optimă.

Reamintim că antrenorul Mircea Rednic a programat reunirea lotului pentru vineri după-amiază, în Copou. 

Cincizeci de persoane vor parcurge la sfârşitul săptămânii testarea pentru noul coronavirus, Rednic anunţând că de luni băieţii vor intra în cantonament, în timp ce preşedintele executiv Ciprian Paraschiv aşteaptă o decizie de ultimă oră care să elimine obligativitatea cantonamentului. 

Lasa un comentariu