Gheorghe Dinca ar fi vrut sa se sinucida

Gheorghe Dincă se află în continuare în arest și e principalul suspect în cazul în unde au dispărut Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și Luiza, dar anchetatorii încă fac cercetări asupra cazului.


În arest, criminalul are numai pretentii în faţa oamenilor legii. Dincă a solicitată să stea singur în celulă, acest lucru declaşând alertă în penitenciar.

Cererea sa, așa cum am citit-o în presă,  m-a surprins, pentru că îl știm ca fiind un tip calculat, care nu face gesturi inutile. Motivul pe care l-a invocat nu stă în picioare, existând suspiciunea că pune la cale o ieșire din scenă, cum îi zicem noi. Cu alte cuvinte, ne-am putea confrunta cu o tentativă de sinucidere.Care este mult mai ușor de realizat dacă este pus singur într-o celulă. Practic, este imposibil să supraveghezi pe cineva 24 de ore din 24, de aceea prezența unor alți oameni cu el în celulă, ne ajută mult”, a declarat unul dintre angajaţii sistemului penitenciar pentru evz.ro.

Supravegherea se face prin vizetă, la intervale foarte mici de timp ”E o măsură suplimentară de siguranță având în vedere faptele pe care le-a comis. Polițistul desemnat să-l păzească trebuie să verifice la intervale foarte mici de timp, niciodată aceleași, că în celulă totul e în regulă. Controlul se face fie prin supravegherea prin vizetă, fie prin chemarea lui Dincă la raport, la ușă. Când iese din tură, polițistul este schimbat de un alt coleg care preia misiunea de supraveghere care nu trebuie întreruptă”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

sursa:ciao.ro

Lasa un comentariu