Germania a întocmit planul „Întoarcere la joc”! Opt etape pentru revenirea handbalului la momentul februarie – martie 2020, meciuri oficiale cu spectatori în tribune

Federația Germană de Handbal a întocmit un document cu recomandări clare pentru planul de „Întoarcere la joc”. Un proces structurat în opt etape, de la antrenamentul „autonom” la competiția cu spectatori.

Germania a pus punct final sezonului 2019-2020, dar studiază deja variantele de reîncepere a activității în vederea abordării viitorului an competițional, care se anunță destul de aglomerat pentru toată lumea. Federația a trimis un document cu privire la reluarea responsabilă a activității, cu atenție sporită îndreptată pentru copii și tineret. Planul cuprinde opt etape, ultimul nivel fiind competițiile cu spectatori. În Germania, handbalul este un adevărat business, în special în sectorul masculin, iar prezența spectatorilor în arene înseamnă pentru cluburi o parte substanțială din venituri (ticketind, atragere de sponsori, etc), potrivit prosport.ro

  • NIVELUL 1: Antrenament autonom (atletism și / sau pregătire tehnică cu recomandări – cu referire la starea actuală)
  • NIVELUL 2: Antrenament individual (atletism și / sau pregătire tehnică cu partener sau cu instruire de către antrenor)
  • NIVELUL 3: Antrenament de grup mic în aer liber (antrenament specific handbalului fără dueluri)
  • NIVELUL 4: Antrenament de grup mic în interior (antrenament specific handbalului fără dueluri)
  • NIVELUL 5: Antrenament de echipă (antrenament specific handbalului fără dueluri)
  • NIVELUL 6: Antrenament de echipă + antrenament specific handbalului cu dueluri
  • NIVELUL 7: Meciuri de pregătire și intrare în competiții (fără spectatori)
  • NIVELUL 8: Desfășurare program competițional (cu spectatori)
  • Documentul „Întoarce-te la joc” oferă recomandări clare de acțiune, modul în care procesele de antrenament sunt organizate în diferite etape respectând măsuri de igienă și de protecție. „Handbalul este un sport de contact, dar distanța este imperativă în momentul actual. Având în vedere pandemia de coronavirus, trebuie, prin urmare, să găsim modalități creative și responsabile de a relua antrenamentele în sălile de sport și de a reveni la joc”, a declarat Mark Schober, CEO în cadrul Federației Germane de Handbal.

Lasa un comentariu